Přejít k obsahu | | Přejít k vyhledávání

ICOM Transport

Alois Williams má svůj vlastní vojenský bunkr

19 Červenec 2024 | Ze společnosti

Řidič kamionu z MKD má po práci spoustu zajímavých koníčků. Kromě opravování aut, je to renovace vojenského bunkru. Jaké linky jezdí a co plánuje na léto? To i mnohem více se dozvíte z našeho rozhovoru na Modré vlně.

Na jakých linkách Vás můžeme potkávat?
Jezdím pravidelné linky do Švédska, od Stockholmu po Götenborg.

Co se Vám na této zemi nejvíce líbí?
Já jsem dokonce ve Švédsku 13 let žil (úsměv). Hodně se mi líbí ta atmosféra, pohoda, vše tam dobře funguje a hlavně, nejezdí tam tolik aut.

Jaké město Vás nejvíce zaujalo?
Určitě Göteborg.

Jak dlouho trvá taková cesta do Švédska?
Je to nějakých 730 kilometrů z Jindřichova Hradce do Rostocku, potom 7 hodin trajektem a následně dalších 130 kilometrů do cílové stanice. Jsou to přibližně dva dny.

Musíte kamion speciálně pro trajekt zabezpečit?
Ne, to ne. Kamion se zaparkuje na palubě a tím to víceméně končí.

Jaká je spolupráce s dispečinkem?
Skvělá, opravdu. Máme super tým a na své dispečery paní Bělochovou, pana Vaněčka nebo pana Langra se můžu vždy spolehnout.

Je pravda, že jste opravoval Pragu V3S?
Ano, ta byla jedna z několika, na kterých jsem spolupracoval. Jsme v partě lidí, někteří se zaměřují na americkou techniku, já zase spíše na tu českou.

A ty další? Může se nějaký typ vypíchnout?
V životě už jich bylo tolik, že to je jako kapka v moři. Nedokázal bych tak vypíchnout pouze jeden model, na který jsem více pyšný, nebo jsem se na jeho renovaci podílel.

Údajně máte svůj vojenský bunkr, je to pravda?
A stále ho renovuji. Trávím tam i po práci hodně času. Když jsem bunkr pořizoval, byl úplně vytřískaný, ale postupně jsme ho opravili a udělali z něho takový obytňák. Z venku ale pořád vypadá jako vojenský.

Je přístupný veřejnosti?
Není, my moc nestojíme o to, aby tam lidi chodili. Je to spíš pro kamarády (úsměv).

Co máte za plány na léto?
Prázdniny budeme určitě trávit v bunkru a pak vyrazíme někam na kola, například do Rakouska. Taková pohodička, budeme hodně odpočívat.