Přejít k obsahu | | Přejít k vyhledávání

ICOM Transport

Kolegové z TRADO BUSu založili autoklub MiMo

8 Červenec 2024 | Ze společnosti

Řidiči autobusu si založili vlastní veteránský klub. Ten je navíc od letošního roku již oficiálním spolkem. Kde bude možnost veterány vidět?

Zaměstnanci z naší společnosti TRADO BUS přišli v roce 2022 se zajímavým projektem. Díky lásce k historickým vozům je napadlo založil vlastní klub „Autoklub MiMo“. Svůj nápad nebrali na lehkou váhu, a tak se nyní mohou všem čtenářům pochlubit, že se stali oficiálním spolkem.

„Máme rádi vůni a zvuk motoru,“ směje se zakladatelka a zároveň řidička autobusu paní Veronika Binderová. Zkratka klubu MiMo pak skrývá název Milovníci Motoru. V současné době se může klub pochlubit řadou veteránů, které je možné vidět v Mladoňovicích, kde mají své sídlo.

„Nové členy bychom rádi uvítali, pokud máte doma veterána, o kterého také rádi pečujete, můžete se k nám přidat,“ láká další kolegy Binderová. Veterány MiMo můžete vidět v akci například na veteránském srazu 24.08., kdy pojedou společně na Bítov. Tamní Museum Tatry totiž oslaví 25 let od svého založení.

Klub si nedávno pořídil do své sbírky Tatru Beta, kterou dává, jak se říká do pucu. Autu by jinak hrozilo sešrotování a výmaz z mapy pojízdných vozidel. I proto dává všem nadšencům založení klubu smysl a zároveň se mohou ve volném čase bavit svým koníčkem.